home  |  profiel  |  actueel  |  publicaties  |  contact
 
   
     

Achtergrond Cara Valk

 

Fascinatie voor mensen, werk en leren

Wat doen mensen, hoe en waarom? Of het nu gaat om het schrijven van rapportages, het zoeken naar een nieuwe baan, het samenwerken aan een klus, het voeren van gesprekken met cliënten of collega’s, het managen van een afdeling of het vormgeven van een beroepsopleiding, ik ben gefascineerd. Wat zijn de mooie of minder mooie resultaten van al die inspanningen? En hoe komen mensen verder?

 

Denken en doen

Door mijn studie Pedagogiek en Andragogiek (Radbouduniversiteit Nijmegen) heb ik verschillende theoretische kaders leren kennen om de ontwikkeling van mensen te ondersteunen.

Wat me ook duidelijk werd is dat de invloed van de dynamiek in de omgeving waarin mensen leven en werken vaak wordt onderschat.
Ik heb me toegelegd op leer- en ontwikkelingsvraagstukken voor beroepen en organisaties. Mijn scriptie schreef ik over leiderschapsfuncties in een complexe en dynamische omgeving.

 

Vanaf 1984 was ik docent communicatie in het volwassenenonderwijs, projectleider P&O in de zorg en adviseur loopbaan en beroep bij reïntegratie.
Daarna werd ik hoofd contractactiviteiten aan een Regionaal Opleidings Centrum ( Meerhoven Veenendaal) en volgde een leergang Hoger Management (Transfergroep Rotterdam).

In dienst van het UMC St. Radboud heb ik me intensief beziggehouden met duale leertrajecten van eerstelijns medisch specialisten en hun praktijkopleiders.

 

Professioneel en persoonlijk

In 1997 startte ik Valk O&O. Zelfstandig en met collega’s uit praktijk en wetenschap verzorg ik sindsdien opdrachten voor medewerkers en leidinggevenden in diverse organisaties. Rode draad is het ondersteunen van professionele ontwikkeling in veranderende organisaties.

 

Mensen gaan met mij in zee voor het invoeren van een nieuwe werkwijze, loopbaanvragen, het verbeteren van functioneren of voor het ondersteunen van organisatieveranderingen.

Ook al lijken problemen of situaties op elkaar, ik ga nooit uit van een standaardoplossing. Als je goed naar mensen en hun situatie kijkt en luistert, blijken er altijd unieke aanknopingspunten te zijn om verder te komen, vaak minder ingewikkeld of groots dan men aanvankelijk dacht.

Ik hecht dan ook aan een onafhankelijke, deskundige én persoonlijke benadering van mensen en hun vragen.

 

Registraties:

- supervisor en erkend coach bij de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC)

- Supervisor bij het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG)

- lid van de Nederlandse Vereniging voor Opleiden en Ontwikkelen (NVO2)

 

 

 

cara